11 Ocak 2011 Salı

SANAT ETKİNLİĞİ ÖRNEĞİ

Gönderen Sema DOGRU zaman: 16:03
Sizler için resimlerini derleyip bir araya getirdiğim bir sanat etkinliği örneği.

Çocuklara hapşururken ellerine peçete alıp ağzını kapatmalarını ne kadar istesekte ve söylesekte unutabiliyorlar. O zaman bi etkinlik yaptıralım yapsınlarki öğrensinler.


Öncelikle İstediği renklerde karonlardan daire çizip kesmeleri için onlara verin veya onlara daire olan bir şey verip(tabak gibi) bununla daire çizmelerini ve daha sonra kesmelerini isteye bilirsiniz. Böylelikle her aşamayı kendileri yapmış olurlar.

 



Daha sonra dairelerine yüz yapmalarını isteyiniz. Gözler, kaşlar, ağız, burun, hatta kirpiklerini yapsınlar. Sadece yönlendirin ve teşvik edin emin olun aklınıza gelmeyecek ayrıntıları bile yapacaklardır.

Dairelerine yüzleri de çizdikten sonra çocuklara tekrar karton dağıtın ve bu seferde ellerini kartonun üzerine koyarak çizmelerini isteyin. Çizenlere makas dağıtarak kenarlardan kesmelerini isteyiniz.
Bunu da yaptıktan sonra çocuklara birer peçete verin ve yaptıkları bu yüze bir isim vermelerini isteyin. Sonra 'çocuklar bıcırık hapşuruyo, peki ne yapmalı?' diye sorun. Önce peçeteyi sonrada eli yapıştırmaları kousunda yönlendirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ADAM OLACAK BİRİCİKLER Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez